näradödenupplevelse

Det var alltså igår när jag och Elina var ute och skrittade på våra ädla springare och satt där i våra egna små världar men även lite halv spända eftersom samtalsämnet var björnar och andra rovdjur som lurar i skogen.. Hästarna lunkar på i ett bra tempo,, eller där ljög jag det gick gode jävla sakta och dom båda släpade ungefär benen efter sig, men iaf så satt vi och pratade om att vi borde skriva ett testamente ifall vi skulle bli upp ätna så vi vet att hästarna får det bra. Dethade börjar skymma ute och vi hade kanske 30 min kvar hem, mitt ute i den djupa skogen helt ensamna, helt plöstsligt knakar det till i skogen, hästarna pallnitar och jag tycker mig höra ett halv skrikande ljud både från mig själv och även kanske ett litet pip av elina. Våran första tanke var typ, nu är vi döda det är en BJÖRN! men elma började helt plötsligt skritta och vi insåg att det visst var en älg.. men sen kom vi fram till att det är nog bäst att skriva ett testamente så fort som möjligt, det här var nog en varning.


Nåja, idag har elma fått sig en skötare :) Linnéa heter hon, en jätte trevlig tjej som elma verkar trivas med. Kändes jätte bra iaf, jag är super nöjd!

jaja, nu blire duschen sen vidare mot stan.

adjö

//e.z


nanana

för engångs skull hade jag tänkt skriva om nått annat än hästarna. Vad vet jag inte riktigt meen.. Nåja matilda drog hem idag, (tackochlovfördet) jag hade börjat bli gode less på hon ;) haha. nää riktigt så är det inte. sen drog jag och josse iväg till bergnäset, och vad ska man säga om det? inga kommentarer kanske..hehe

nää nu sängen,,

puss och adjö
//e.z

Janus Lövdahl

I måndags togs janne bort, min första sköthäst på grans, en väldigt speciell häst men ändå världens snällaste.

Hade som tänkt vara med då dom tog bort han men det uppstog lite komplikationer som gjorde att man bara ville gråta av ilska och över att hästen var tvungen att lida. 3 skott tog det innan hästen förklarades död. 3 SKOTT! ett ska räcka men första vart en miss och hästen stog kvar på benen, dock lite halv vinglig och borta, men stod gjorde han. Jag tror det är det västa jag varit med om, man kommer och går bakom stallet och ser att hästen står upp, bra hann jag och de andra jag var med tänka, dom kanske väntar så att man hinner säga hejdå åt honom, schyst! men icket, tänk er att komma fram till en häst och där står den med ett hål i skallen och blöder näsblod. fyfan.. Ett skrubbsår var det sa dom, men med en bultpistol missar man inte. Isf ska man inte ha nått med de att göra..

Jannes lidande är ju iaf över, men frågan är ju vad som var bättre, lite ont i knät eller överleva ett skott i skallen?
 R.i.p Janne <3

17/10

och vad händer idag då? jaa själv vet jag inte riktigt, eller ska väl hängagäng med cecilia och josse ett tag och sen bege mig mot amanda var det väl tänkt. Men får se vad som händer och fötter.

Elma är på bättringsvägen och idag tog vi bort dränaget (stavning?) det gick prima och såret ser faktiskt riktigt fint ut :) längtar tills pluttan får börja gå ut, det är ju så trisst för hon att behöva stå inne en fin dag som denna. menmen inget att göra åt.

nåväl, var just ut och matade djuren så nu ska jag ringa petra och be om skjuts hem.

adjö

//e.z



15/10

Ikv blire partaj med klassen, får väl se hur det bli men får hoppas på en trevlig kväll iaf :) nu ska jag och isa snart bege oss hem till henne och korven för att börja fixa iordning till ikv, men först blire att titta förbi hos bror min en snabbis. Ska brännan nån skiva så man har nått att lyssna på ikv.

nåväl,

adjö.

//e.z
 NP2HÄ

8/10

Dåligt av mig att inte ha uppdaterat bloggen. Har som sagt..(?) varit iväg på praktik så jag har ju en bra anledning. Praktiken var helt underbart bra! vill tbx dit igen men det får bli till våren ;) Har mest ridit och gjort stll jobb, inte så mkt att göra egentligen men skoj har det vart.

Kom hem idag, torsdag, hann inte mer än släppa ut hästen i hagen så hade minni hunnit få in en jävla spark på hon så det blev att ta ut vet och så kotan på hon. Även box vila och medecinering i 2v.. Hästen kommer hinna bli knäpp. Men det är för hennes eget bästa och man får ju hoppas på att min lilla plutta bli frisk.

 



RSS 2.0